ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA
-
-
ERSAĞ RESMİ WEP SİTESİ DEĞİLDİR
-
-
RESMİ ERSAG WEP SİTESİ DEĞİLDİR
-
GELENDOST





.jpg)
Alçak yerlerdeki tepecikler küçük meşe koruluğu ve bozkır bitki örtüsüne sahiptir. Yükseklere doğru çıkıldıkça pıynar (pınar meşesi), daha yukarılarda ise köknar, ardıç, dişbudak, kara ağaç, dağ armudu, dağ eriği, karamık ve seyrek yapıda çam çeşitleri yer alır. Gelendost İlçe
Merkezi Mahalle İsimleri:
1. Muharrem Mahallesi
2. Yeni Mahallesi
3. Orta Mahallesi
4. Aşağı Mahallesi
5. Selçuk Mahallesi
6. H.Avni Paşa Mahallesi
7.Bahçelievler Mahallesi
8.Haydarpaşa Mahallesi
9.17 Eylül Mahallesi
10.Kırevleri Mahallesi
Kasaba İsimleri:
1. Bağıllı (Yukarı Mahallesi, Şehitler Mahallesi, Aşağı Mahallesi, Yeni Mahallesi)
2. Yaka (Yeni Mahallesi, Orta Mahallesi, Çay Mahallesi, Yukarı Mahallesi,
Bahçelievler Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi).


1 Adet Evde Bakım Hizmetleri Aracı, 1 Adet Diyaliz Hasta Servis Aracı ve 1 Adet Hizmet aracı ile hizmet vermektedir.
İlçe Hastanemize 2012 Mayıs ayı içerisinde 1 Adet Aile Hekimi Uzmanı ataması yapılacaktır ayrıca İlçe Hastanemizde 2 Adet Pratisyen Hekim, 1 Adet Diş Hekimi, 6 Hemşire, 8 Ebe, 8 Sağlık Memuru, 3 Paramedik, 8 Acil Tıbbi Teknisyen, 3 Laboratuar Teknisyeni, 3 Röntgen Teknisyeni, 2 Tıbbi Sekreter, 2 Çevre Sağlığı Teknisyeni, 4 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, 10 Şoför ve 4 Hizmetli görev yapmaktadır.
Ayrıca İlçemiz merkezde 5 Aile Hekimi ve 5 Aile Sağlığı Elemanı, Yeşilköy köyünde 1 Aile Hekimi ve 1 Aile Sağlığı Elemanı, Bağıllı Kasabasında 1 Aile Hekimi ve 1 Aile Sağlığı Elemanı görev yapmaktadır.
İlçe Devlet Hastanemizde Hizmet Alımı ile 3 Bilgisayar Otomasyon Kullanıcısı, 7 Temizlik Personeli, 2 Yemekhane Personeli görev yapmaktadır.






: Kuvvetli,yayvan ve verimli.
Meyve Özellikleri: Orta irilikte, sarı- yeşil zemin üzerine açık kırmızı renkli ve tatlıdır. Tam çiçek-hasat arası 145-155 gündür. Eylül ayının son haftasında hasat edilir.
Tozlayıcıları: Golden Delicious, Starkspur Golden Del., Granny Smith, Fuji, Gala, Braeburn.
Golden Delicious : Ağaç Özellikleri : Kuvvetli, yarı dik ve yayvan gelişir.
Meyve Özellikleri: Altın sarısı, silindirik-konik, orta irilikte, sulu ve tatlıdır. Tam çiçek-hasat arası 145-155 gündür. Eylül ayının sonunda hasat edilir.
Tozlayıcıları: Starkrimson Delicious, Starking Delicious, Red Chief, Scarlet Spur,Jersey Mac
Starkrimson Delicious : Ağaç Özellikleri : Zayıf,yarı dik , çok verimli.
Meyve Özellikleri: Sıvama koyu kırmızı, yüksek kaliteli orta irilikte, sulu ve lezzetlidir. Tam çiçek-hasat arası 145-155 gündür. Eylül ayının son haftasında hasat edilir.
Tozlayıcıları:Golden Delicious, Starkspur Golden Del., Granny Smith, Fuji, Gala, Braeburn.
Starkspur Golden Delicious : Ağaç Özellikleri : Zayıf ve yayvan gelişme, çok ve düzenli verim.
Meyve Özellikleri:

Açık sarı renkte, pembe yanaklı, iri, tatlı ve sulu. Tam çiçek-hasat arası 145-155 gündür. Eylül ayının son haftası olgunlaşır.Tozlayıcıları: Starkrimson Delicious, Starking Delicious, Red Chief, Scarlet Spur ,Jersey Mac. Red Chief : Ağaç Özellikleri: Zayıf gelişir, erken, düzenli ve yüksek verim verir.Yarı kuvvette gelişen anaçlara aşılanmalıdır. Meyve Özellikleri: Orta-iri, parlak, koyu kırmızı, sulu ve lezzetlidir. Çiçek çukurunda beş çıkıntı (yıldız) oluşur. Tam çiçek-hasat arası 145-155 gündür. Eylül ayının son haftası olgunlaşır.Tozlayıcıları: Golden Delicious, Starkspur Golden Del., Granny Smith, Fuji, Gala, Braeburn. Beslenmedeki ÖnemiYumuşak çekirdekli meyve türlerinin en önemlisi olan elmanın yazlık, kışlık ve güzlük çeşitleri bulunmaktadır. Bilhassa kışlık çeşitlerin iyi saklanma şartları altında uzun süre dayanabilmesi, nakliyeye elverişliliği, taze tüketim yanında kurutularak, meyve suyu, komposto, marmelat ve sirke şeklinde de değerlendirilebilmesi önemini daha daartırmaktadır. Elma vitamince zengin meyvelerdendir. A ve C vitaminleri oldukça fazla miktarda bulunur. 100 g meyve etinde 13.4 miligram C vitamini bulunur. Elma bol miktarda vitamin, organik asit ve mineral madde içermektedir. Zengin besin maddelerine sahip olması sebebiyle besleyici, bu besin maddelerinin çoğunlukla şifalı etkileri sebebiyle de bazı hastalıkları tedavi edici özelliğe sahiptir.Elma; bedeni ve zihni yorgunluklara, büyüme çağındaki çocuklara, çocukların boylarının uzamasına, sindirim sisteminin iyi çalışmasına, cildin güzelliğine, kansızlığa, kan şekerinin düşürülmesine, ishale karşı ve grip tedavisinde, hafızanın güçlenmesinde,öksürüğe, kabızlığa, diş çürümelerine, kanın temizlenmesine, solunum rahatsızlıklarına, mide ve bağırsak hastalıklarına, kan dolaşımının düzelmesine ve kolesterolün düşürülmesine iyi gelir. Elma, bağırsak kanserine yakalanma riskini de azaltır. Bu sebeple her öğünden sonra elma yenmesi tavsiye olunur. Elma zayıflamak için de mükemmel bir meyvedir. Düşük kaloriye sahip olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler. Öğle yemeğinden önce yenen bir elma bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada önemli rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler. Elma hiç bir zaman soğuk veya çabuk yenmemelidir, aksi takdirde mide ve karaciğer ağrılarına sebep olabilir. Elma daima küçük parçalara ayrılarak yavaş yenmelidir. Böylece hazmı kolaylaşır. Elma kesinlikle kabuğu soyulmadan yenmelidir. Çünkü kabuğundaki C vitamini miktarı, etli kısmına nazaran 6 kat fazladır. Bir başka ifadeyle kabuğu soyulmamış bir elmadan aldığınız C vitaminini ancak kabuğu soyulmuş 6 elmadan alabilmektesiniz.